Helm

Jelleme: Törvényes Semleges
Hatalmi sémái: őrzők, védelmezők, védelem
Egyéb nevei: A Figyelő, az Éber

Helm_symbol.jpgIgen ősi istenség, akit mindig teljes páncélzatot visel. Ez jelképezi a nagy felelősség súlyát, amit magán visel. Helm elkötelezett és rendíthetetlen istenség. Gyakran érzelmek nélkülinek és erkölcstelennek látszik a feladatai végzése közben, de csupán túl elhivatottan végzi a munkáját., és büszke rá, hogy feladatait képes minden más elé helyezni. Kedveli a gyermekeke, és a tévedéseiket sokkal türelmesebben fogadja, mint másokét. Sokak szerint az életét adná, hogy megvédelmezzen valakit, aki megbízik benne. E kérdésre még sosem válaszolt személyesen.

Helm templomai gyakran veszélyes, vagy gonosz kisugárzású helyek közelébe épülnek, ahol védelmet nyújthatnak a gonosszal szemben. A nagyobb városok többségében akad egy Helm templom, vagy kegyhely, mivel papjai kiváló őrzők és a városőrség tanítói. Egyháza mindenhol azt hirdeti, hogy csak Helm követői és az ő tanítványaik elég gé értékesek és megbízhatók az őrzési feladatokra. Helm és Torm egyháza közt hűvös viszálykodás dúl. Mindkettő úgy tekint a másikra, mint feladatainak tolvajára.

Az egyház egyetlen szent napja Helm Becsületének ünnepe melyet a Pajzstalálkozó alkalmával ülnek meg. Ez az szent nap különösen népszerű Cormyrban, a Sárkánypart mentén, Tethyrben és Nyugat-Középföldön. Az egyházon belül katonai hierarchia uralkodik, amelyben minden pap könnyedén meghatározhatja a helyét a többiekhez képest.

VSz. 1384-ben egy sajnálatos félreértés miatt (amiért Cyric alaposan gyanusítható) Helm életét vesztette egy Tyrrel vívott párbajban. Ez azonban nem jelentette a véget, ugyanis Helm esszenciája a háború istenébe vándorolt át átvészelve a pusztulást.

Az Válaszutak idején Helm visszatért a birodalmakba, mint önálló istenség, de egyháza és a benne való hit a távolléte alatt meggyengült. Ezt a hitet igyekszik most megerősíteni néhány kiválasztott, akik elég elhivatottak Helm irányába. Ilyen elhivatott Björn, az ifjú lovag is.

Helm

A Sárkányok zsarnoksága TheDukeof82