Elturel

  • Nagyváros
  • Lakosság: kb. 22-23.000 fő

Elturel Nyugat középföldön a béke szigeteként ismert. Ezt az elismerő címet néhai ura, Lord Dhelt, avagy a Legnemesebb Lovag vívta ki a település számára. Helm felszentelt lovagja ugyanis 200 lovasa (a Pokollovasok) élén békét biztosított a Chiontar folyó feletti sziklaormon trónoló nagyvárosnak.
Pontosan elhelyezkedése miatt nem volt szüksége rá soha, hogy kizárólag kereskedelemből tartsa fenn magát, mivel a Holtak mezejének terméketlen földjétől keletre, a Chiontar völgyében igazi mezőgazdasági nagyvárossá tudott fejlődni.
Elturel legkülönösebb nevezetessége mégsem a béke, vagy a jólét, hanem a város felett folyamatosan ragyogó, csillag-szerű fény, ami a pletykák szerint nem csak távol tartja az élőholtakat, de egyenesen égeti is őket. Ugyanezen források úgy hivatkoznak erre a jelenségre, mint Amanuator ajándékára, akármit is jelentsen ez.
Pontosan az éjjel-nappal ragyogó fény miatt használnak a lakosok előszeretettel színezett marha-hólyagból készített ablakokat, mert ezen keresztül nem annyira zavaró éjszaka a fény.
A várost jelenleg Torm lovagjai és egyháza védelmezi Helm távozása óta.

A település legnevezetesebb fogadója az Egypár fekete agancs, amit Torm egyháza és az Acélkesztyű rendje használ főhadiszállásul. Sir Fruma is rendszeresen megtalálható itt.

A városban az Agancson kívül még három másik vendéglátóhely működik:
a rossz hírű Horpadt sisak taverna, Gallowgar vendégháza, ami egy rozoga fogadó, valamint a drága és messze földön híres Phontyr egyszarvúja.

Híresebb nevezetességei közé tartozik még a néhai Helm pajzscsarnoka, de ez ma már csak néhány kóbor lovag és elkötelezett hívő látogatja, valamint a Nagy aratás otthona, ami Chauntea temploma.

Vissza

Elturel

A Sárkányok zsarnoksága TheDukeof82