Zöldmező

Zöldmező az egyetlen nagyobb város Uldon ösvénye mentén, így fontos megállóhelynek számít a Kardpart felé, vagy onnét keletnek tartó karavánok számára.
A városkát Szabadszívű Dharva , egy félszerzet tolvajnő alapította, aki mellesleg saját magát kiáltotta ki egész Zöldföld királynőjének. Sajnálatos módon azonban még az előtt meghalt, hogy ezt a címet tényleg megszerezte volna. Mindezek ellenére a városka virágzásnak indult és szép tempóban fejlődött. A karavánok, amik keresztülhaladnak rajta bőséggel hoznak aranyat és egyéb javakat a falu mesteremberei, kézművesei és más lakosai számára, akiknek a jelenlegi választott kormányzó Éjoromi Tharbaw parancsol.

castle__1_.jpgA városkát Vsz. 1489. Kythorn havának 4. napján megtámadta a Sárkány kultusza és teljesen kifosztotta. Zöldmező egyetlen malma leégett, a terménykészlet nagy része is odaveszett, de egy csapat kalandozónak hála a lakosság megmenekült. Ez után kemény idők köszöntöttek a településre, hiszen az élelemkészletüket szinte napról-napra kellett beszerezniük és az újjáépítés is jelentős forrásokat emésztett fel , de hamar követeket indítottak a környező farmokra, városokba és kereskedőkhöz, hogy a veszteséget Tharbaw kormányzó személyes vagyonának feláldozásával pótolják.

Zöldmező ostromában részt vett még Lennithon, a kultusz által felbérelt kék sárkány is, de szerencsére a kalandoroknak sikerült elkergetniük, mielőtt a kormányzó erődjét porig rombolja.

Zöldmező

A Sárkányok zsarnoksága TheDukeof82