Nyugat-Középföld

  • Főváros: nincs
  • Népesség: Többnyire emberek, de az elfek sem szokatlanok. Félszerzetek, félelfek és félorkok nem túl gyakoriak, míg a törpék egyenesen ritkaság számba mennek.
  • Kormányzat: városállamok, mindegyik más kormányzattal
  • Vallások: mind
  • Import: ale sör, hal, gyógynövények, vas, szövetek
  • Export: arany, ezüst, edények, gyapjú

Nyugat-Középföld hatalmas területet foglal el a cormiry Viharszarvak és a Vízmély -től délre eső Kardpart között, illetve északnyugaton a Gyík-mocsártól az Anauroch szélén lévő, északkeleti Magányos-lápig. Hasonlóképpen lent délnyugaton Beregost és Zöldmező határáig, és délkeleten a Sárkánypart vidékének széléig.
Nyugat-Középföld
Amn és Sembia karavánvezetői csak úgy ismerik Nyugat-Középföldet, mint a ” mérföldek, mérföldek és újabb mérföldek sokasága” – szélseperte füves síkságok áthatolhatatlan lápokkal, pusztaságokkal dombok vonulataival, magasan fekvő mocsarakkal és magányos erdőkkel, amelyek mindegyike tele van mindenféle szörnyetegekkel. A tanyasiak, a városiak, határvidékiek és az egyéb lakók elég függetlenek és erősek ahhoz, hogy kivájjon magának és leszármazottainak egy területet a vadonból.
Nyugat-Középföld tucatnyi, fallal körülvett városnak ad otthont, ahogy faji enklávék, kolostorok, tanyák, erődök és megerősített birtokok is akadnak a területén.
Nyugat-Középföld tárt karokkal fogadja a törekvő és céltudatos kalandozókat. Tucatnyi birodalom próbálja megszerezni a terület egy-egy részét, és a hullámokban érkező, vagy épp visszavonuló seregek után számos erődítmény marad üresen. Mások kincset érő dolgokat hagynak hátra, nemes és veszélyes mágiát, vagy éppen mindkettőt egyszerre. A sűrűbben lakott északkal, vagy Középfölddel ellentétben Nyugat-Középföldön hosszú utat kell megtenni a cél előtt – de legalább senki sem fagy meg félúton.
Nyugat_kf.jpg

Nyugat-Középföld

A Sárkányok zsarnoksága TheDukeof82