Mielikki

  • Jelleme: Semleges Jó
  • Hatalmi sémái: erdők, erdei teremtmények, vándorok, driádok, ősz, állat, jóság, növények, utazás
  • Egyéb nevei: A Mi Erdei Úrnőnk, az Erdő Királynője

mielikki_symbol__1_.jpgMielikki jó humorú istenség, aki könnyen elmosolyodik és mindig bízik a döntései helyességében. Hűséges és védelmező azokkal szemben, akiket a barátainak nevez, de komolyan megfontolja, hogy kit sorol ebbe a kategóriába. Bár elismeri a halált a nagy körforgás részeként, mégis inkább a gyógyítás mellett dönt, ha egy sérült élőlényről van szó.

Mielikki egyházának a tagjai elszórtan élnek a világban és csak ritkán gyűlnek össze egyazon helyre nagyobb csoportokban, vagy hosszabb időre. Az Erdő Királynőjének csak kevés temploma van, a hívek erdei ligetekben, vagy kis kegyhelyeknél imádkoznak hozzá. Az egyház tagjai a fák szószólóiként, az erdők védelmezőiként és a hit harcosaiként tevékenykednek. A jószándékú fajokat a fák gondozására és az erdei életre tanítják. Az erdők terjedéséért és megújulásáért küzdenek, harcolnak a tűzmágia használói ellen, és segítik a jóságos hitű vándorokat.

Az egyház legszentebb rituáléi napéjegyenlőségek és napfordulók alkalmával kerülnek megrendezésre. Ezeket a Négy ünnepnek nevezik. A Zöldfű és Nyárközép éjjelén tartott fesztiválok nagyban hasonlítanak a Négy ünnepre, de ilyenkor ültetési rítust is tartanak. Sajátos ünnepük a Vad rohanás, amikor az erdők unikornisai összegyűlnek és megengedik a hit kiválasztott követőinek, hogy nyereg nélkül vágtázzanak rajtuk az erőben.

Mielikki istennő apja, Silvanus szolgálatában áll, valamint szövetséget kötött több más torili istenséggel is. Nővére Eldath, a Zöld Istennő. Állítólag Lurue, az unikorniskirálynő magénak az istennőnek a hátasa, mikor az csatába száll. Barátságban áll még Shaundakullal, a kaotikus istenséggel, aki a többek között a szélért és az utazókért is felel, valamint Lathanderrel is jó a viszonya.

Mielikki

A Sárkányok zsarnoksága TheDukeof82