A sárkány kultusza

cult_of_the_dragon__1_.jpgA Sárkány kultusza, vagy más néven a Titkos Kincs Őrei egy gonosz fél-vallási szervezet, ami élőholt sárkányokat, drakolicheket tisztel. A kultusz alapítója egy nagyhatalmú varázsló Sammaster. Azt beszélik, hogy Sammaster ereje vetekszik még Elminsterével, vagy a vízmélyvári fővarázsló, Khelben “Feketebot” Arunsunéval is.

A saját , már-már isteni hatalmától megrészegült (és megtébolyodott) alapító hitt abban, hogy a világ uralásához a kulcsot az élőholt sárkányok jelentik. Sammaster halála után lichként tért vissza, de így is elbukott. Kultusza azonban tovább élt nélküle is, tovább fenyegetve Nyugat-Középföldet.

A kultusz nem csak egyszerűen sárkányokat, hanem kifejezetten gonosz-, krómszín sárkányokat szolgál. Gonosz mágiával elevenítik meg a gigászi maradványokat és elképzelhetetlenül erős drakolicheket hoznak belőlük létre.

A Vsz 1480-as évek környékén a kultusz nagy átalakuláson ment keresztül. Egy csoportjuk a fejébe vette, hogy újraértelmezi Sammaster próféciáit és az uralomhoz nem csak élőholt sárkányokat használ fel, hanem magát a sárkányok királynőjét kezdi el tisztelni.
A csoport létszáma viharos gyorsasággal duzzadt és fosztogató hadjáratba kezdtek Nyugat-Középföld területén, hogy földi javakat halmozzanak fel királynőjüknek, amiket nagy titokban kezdtek észak felé szállítani. Ilyen megtámadott település volt Zöldmező is.

Szervezeti felépítés

A kultusz tagjai közt minden faj-, nem- és társadalmi osztály tagjai megtalálhatók. A jelek szerint a szekta derékhadát az egyszerű kultisták alkotják, akik szűkebb csoportjaiban fennállhat kisebb hierarchikus rend, de alapvetően nem különböztetik meg egymást ezek alapján. Az egyetlen elkülöníthető vezetői rang a Bíborosoké, vagy más néven Bíbort viselőké, akik vezetőként tevékenykednek a kultuszban.

A sárkány kultusza

A Sárkányok zsarnoksága TheDukeof82