Lady Ajtó

fél-drow tolvajlány Bahamut hitében

Description:

Alacsony termetű, macska mozgású leányzó, aki az álcázás mestere. Származása miatt rendszerint érik atrocitások, ezért úgy döntött, hogy csak a barátai előtt fedi fel igazi kinézetét.

Bio:

Újjászületésem után Vsz. 1467-ben láttam meg a napvilágot, de arról fogalmam sincs, hogy hol, és arról sem, hogy kik lehettek a szüleim? Első emlékem az, hogy egy rabszolga-kereskedő hajó rakterében ülök valahol egy kikötőben több más, elsősorban drow gyermekek társaságában. A kereskedők délre, Calimshanba akartak szállítani, hogy eladjanak az ottani piacon. Szerencsémre azonban Eiliastraee, a Sötét Szűz követői megneszelték az akciót és a papnők egy csapata kiszabadítottak minket. Tőlük tapasztaltam meg először, hogy mi az a gondoskodás és szeretet. Magukhoz vettek és enni adtak. Nem tekintettek tárgynak és nem köptek le azt mondva: te csak egy korcs vagy, egy fattyú!
A papnő, aki magához vett Qil’deirannak hívták. Tőle tanultam mindent, amit a népemről tudok. A mai napig anyámként tisztelem, noha már nem nagyon tartjuk a kapcsolatot, ugyanis engem is elért a félvérek átka: minden kedvesség ellenére nem találtam a helyem köztük. 11 éves koromban elszöktem tőlük, hogy a magam ura lehessek. Ekkor kezdtek el kínozni az emlékek is. Az emlékek, amikben fenséges lényként szárnyalok a felhők felett. Évekbe tllet, amíg rájöttem, hogy valaha Bahamutot szolgáló hatalmas arany sárkányként léteztem, de túl hiú és büszke voltam. Ezért Bahamut úgy döntött, hogy megleckéztet és ebbe a gyenge, halandó testbe száműzött. Emlékeim megmaradtak, de homályba burkolóznak. Csak egy dologra emlékszem tisztán: Bahamut parancsa az, hogy a világban járva-kelve bizonyítsam be érdemességem. Ha ez sikerül, halálom után visszatérek hozzá igazi alakomban..
Szökésem után egészen Baldur Kapujáig jutottam, ahol ismét számkivetettség lett a sorsom. Az utcákon tengődtem és napról-napra éltem. Egészen addig, amíg tehetségemre felfigyelve maga mellé nem vett Harushan, a calim tolvaj. Évekig dolgoztam neki és közben tanultam tőle, mígnem egy nap rájöttem, hogy ő sem más, mint azok, akik engem gyermekkoromban elraboltak. Egy gyerekkereskedő. Ekkoriban az álmaim és látomásaim már elég erősek voltak ahhoz, hogy kapiskáljam az igazságot magamról, így egy este felnyitottam Harushan széfjét és vittem, amit elbírtam. Így indultam el Nyugat-Középföld irányába.

Lady Ajtó

A Sárkányok zsarnoksága yene23