A Sárkányok zsarnoksága

Érkezés a Ragyogó városba

6. alkalom

Folytatom az írást, mivel még mindig nem tudom kivenni a részem az aktív kalandokból Ez egy magamfajta, harcedzett férfinek igencsak kellemetlen, de úgy gondolom, hogy megfigyelőként nagyobb szerepem lehet most, mintha belevetném magam az események forgatagába. Tiszta fej, éles szem és semmi sem maradhat rejtve előttem. Valamint legalább van időm varűzslatokkal kísérletezni.

Lex

_ton_2.jpg

Huszonnyolcadik nap
Eleasias havának 21. napja
Újabb pár nap telt el zökkenőmentesen. Táborverés után nem sokkal két idegen jelent meg a szálláshelyünkön; egy ikerpár. Ránézésre teljesen átlagos, kissé viharvert utazók. Úgy tűnik, hogy régebb óta ismerik egymást az egyik útitársunkkal, egy fél-elf kereskedővel. Lady Ajtónak picit gyanúsak voltak, így utánuk szaglászott, de úgy tűnik, hogy minden rendben van velük.

Harmincadik nap
Eleasias havának 23. napja
Ma vagyunk egy hónapja úton. Reméltem, hogy ez a nap legalább eseménytelenül telik, de reggelre eltűnt egy útitársunk. A fél-elf kereskedő, akihez az ikerek érkeztek. Sir Borison beszélt az eltűnt fiatal kocsisával, de az semmiről nem tudott. Este elaludt és állítólag reggelre már eltűnt a gazdája. Jamdak kikérdezte az éjszakai őröket, akik azt állították, hogy picit homályos tekintettel – valószínűleg álmosan – hagyta el a tábort a legsötétebb éjszakai órákban. Mivel ez nem tilos senkinek, így hagyták útjára menni.
Sir Borison és Castiel engedélyt kértek Jamdaktól, hogy utána mehessenek. Erre négy órát kaptak, mivel utána indulni kell tovább. Ez a csoport érdeke.
Castiel hihetetlen képességeinek hála nemcsak követni tudták a nyomokat, hanem felfedezték, hogy két másik is tartott abba az irányba, csak valamivel korábban. Nem sokkal később megtalálták a kereskedő maradványait, amit jó részben elfogyasztottak. Vizsgálódás közben Csatiel farkasa szagot fogott, de már túl későn, a gyilkosok meglepték őket. WP_20150801_17_33_33_Pro.jpg
A leírás szerint két alakváltó volt. Az egyik fejét Sir Borison vissza is hozta a táborba bizonyítékul a halott kereskedő véres nyakláncával együtt.
A csata kemény volt. Castiel közben a padlóra került, Sir Borison felhasználta minden isteni hatalmát és számos sebből vérzett, valamint a vándor farkasa is több sérüléstől szenvedett, mire a lovag legyőzte egyik ellenfelét. A túlerő elvesztése- és társa halála láttán a másik pokolfajzatnak inába szállt a bátorsága és elmenekült.
Mindezek közben Lady Ajtó a táborban maradt, hogy szemmel tartsa a kultistákat, ahogy én is teszem azt minden nap, ahogy állapotom engedi.

Harmincötödik nap
Eleasias havának 30. napja
Ma ismét eleredt az eső. Egész nap hullik ránk a kellemes, nyári zápor, ami leveri az út porát. Szerencsére minden zápor után előbújik a kellemesen melengető nyári nap és az esőzés nem tart annyi ideig, hogy az út túlzottan sárossá váljon.

sorminta4.jpg

Harminchetedik nap
Eleint havának 2. napja
A záporok az elmúlt napban állandósultak, de ez nem zavart minket. Este a ponyva és sátrak kellemes kopogása álomba ringatott mindenkit.
Ezt még most leírom, mert annyira friss az élmény: reggelre kelve ellepték a környéket a gombák. Szerintem a friss esőzés hatása. A látvány azonban leírhatatlan. Fekete tömlőjű gombák az úton és mellette, ameddig a szem ellát.
Castiel megvizsgálta őket és azt mondta, hogy ilyet még nem látott. Legalábbis a felszínen. Szerinte ez a fajta a barlangi méreg-pereszke, egy erősen mérgező fajta. Egyszer találkozott ilyennel. Még Joss Merid mutatta neki egy túrájuk alkalmával.
Sir Borison megkérte munkaadóját Lai-t, hogy vessen ő is egy pillantást a gombákra, mert származása révén neki nagyobb rálátása lehet a barlangi dolgokra. Szerencsétlenségére Lai hozzáért egy gombához, ami az arcába lövellte spóráit, ezzel izzó fájdalmat okozva neki. Valószínűleg bele is hal, ha Sir Borison nem fedi fel előtte mivoltát és nem gyógyítja meg a törpét. Utána megbeszélték, hogy ez a titkuk marad.
Mindeközben Lady Ajtó egy tervet kovácsolt: szereztek pár üres hordót a kocsikról, majd leszereltek pár kocsirudat. A hordókat ezzel gurították maguk előtt, hogy letisztítsák a terepet. Közben Sir Borison lécekből és ponyvából alkalmi ernyőt barkácsolt a hordóhajtók elé, hogy ne érhessenek hozzájuk a spórák. Körülbelül négy-öt óra késedelemmel, de sértetlenül indulhattak tovább.

Negyvenötödik nap
Eleint havának 10. napja
Megérkeztünk Tőrgázlóba. A Vízmély árnyékában szépen fejlődő településen öt szabad órát kaptunk. Ezt kihasználtam arra, hogy forró fürdőt vegyek a Boldog Tehén nevű tavernában, ahol egy Keménysajti család látja vendégül a megfáradt utazókat.
Közben a többiek is fürdőt vettek, megpihentek picit. Sir Borison pedig szokatlanul mosolyogva került elő egy másfél órás távollét után. Utána valami Lucy nevű menyecskéről dalolászott repedt-fazék hangján, aki állítólag egy ezüstben mért tündér…
Itt csatlakozott hozzánk két új útitárs is. Ránézésre is gyanúsak voltak. Az egyik egy ember férfi. Hosszú, porfogó kabátot és a fülét is takaró sapkát visel. Castiel kiszúrta, hogy ezzel a koponyáját borító tetoválásokat próbálja leplezni. Külön érdekesség, hogy a kultistáknál bérelt magának helyet.
A másik egy sziklagnóm leányzó. A maga módján aranyos teremtés.

Negyvenhatodik nap
Eleint havának 11. napja
Castielnek és a lovag úrnak feltűnővé vált, hogy az gnóm hölgyike különös érdeklődést tanúsít irányunkban. Beszélgetni próbál, érdeklődik, cseveg majd’ mindenkivel, de különösen velünk. Lady Ajtónak még az is szemet szúrt, hogy nálunk csak egy emberrel van jobban elfoglalva: a kabátos-sapkással.

sorminta2.jpg

Ötvenkettedik nap
Eleint havának 17. napja
A táborozás során az érdeklődő gnóm Castiel mellé csapódott és egyszerűen elvette az ételét. Felhívta a figyelmét, hogy figyeljen oda mit eszik, mert valaki egy apró, mérgezett tűt rejtett a zabkásájába, amíg elment a dolgát végezni. Megtudtuk, hogy a nőt Ezüstcsillám Jamnának és tudja, hogy kik vagyunk. Azt is tudja, hogy a Sárkány kultuszát követjük. Cserébe, hogy Castiel némi információt adott neki a kultista vagonok tartalmáról elmondta, hogy ő a sapkás fickót követi, akit Azbara Josnak hívnak és Vörös varázsló. Utalt rá, hogy segítségre lenne szüksége a szekerek pontosabb felderítéséhez, de Castiel ezt figyelmen kívül hagyta. Annyit tudott még meg, hogy Jamna egy szervezet tagja, akiket érdekel a kultisták mozgolódása, mert veszélyt sejtenek és aggódnak miatta.
A történtek után Castiel titokban tájékoztatott minket a gnómtól szerzett információkról. Ezen felbuzdulva Sir Borison is elbeszélgetett Jamnával, de közben ügyelt inkognitójára. Sajnos nem jutott előrébb, nem tudott meg plusz információkat sem a szervezetéről, sem annak szándékairól, de Jamna elnyerte a lovag bizalmát azzal, mikor közölte: „_Mi sosem felejtünk és vigyázunk a mieinkre._” Ezek egy igaz ember erényeire vallanak, és a titkolt szervezet valószínűleg a Smaragd enklávé akikre már Sir Fruma és Leonshin is utaltak eltureli beszélgetésünk alkalmával.
Sajnos kiderült, hogy Vízmélyben sem ő, sem a szervezete nem nagyon segítségünkre a kultisták nyomon követésében.
Lady Ajtó eközben elbeszélgetett a szerencsére már helyrerázódott Carlonnal, akiről viszont kiderült, hogy viszonylag jó kapcsolatai vannak a nagyvárosban és hajlandó a fiatal tolvajlány segítségére lenni a kocsik szemeltartásában.

Ötvennegyedik nap
Eleint havának 19. napja
Előző este a kötelező pihenőnapunkat töltöttük. Minden rendezettnek látszott, de ma reggelre egy szerencsétlen eset történt: valaki megölt egy kultistát. Átvizsgálták a helyszínt, de az egyetlen nyom, amit találtak, hogy egy tőrrel, vagy rövidkarddal szúrták hátba az egyik kocsi mellett.
Az órákig tartó vita és gyanúsítgatások után Azbara Jos állt elő azzal, hogy bár az eset sajnálatos, de sajnos nem tudnak semmi kézzelfogható nyomot találni, így kénytelenek továbbindulni.
Lady Ajtónak azonban az az érzése, hogy többen is figyelik őt a kultisták közül és mintha páran megjegyzéseket tettek volna a háta mögött. Megint mások meg a fegyvereit méregették, de egyéb nem történt.

V_zm_lye.jpg

Ötvenötödik nap
Eleint havának 20.
Az Aratóünnep előtt egy nappal megérkeztünk Ragyogó városba. Fura, hogy épp akkor futunk be, mikor a legtöbben indulnak, de véleményem szerint még pont jó időben. Két hónap viszontagságos zötykölődés után remélem most lesz egy kis időm kikúrálni magam.

Comments

TheDukeof82

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.